Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко не отримував виклик в ДБР, - адвокат

  • 17.07.2019, 08:34
  • 543

П'ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко не отримував виклик в Державне бюро розслідувань.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив адвокат, керуючий партнер Адвокатського об'єднання «Головань і партнери» Ігор Головань.

«Схоже директор ДБР пан Роман Труба дійсно не володіє ситуацією в очолюваному ним центральному органі виконавчої влади. Про витоки інформації з ДБР ми вже багато знаємо. Але виявляється, з „входами“ теж не все гаразд. „Что касается вызова на допрос Порошенко… в настоящее время следователи ГБР не владеют информацией о том, что он не придет на допрос“, — сказал Труба во вторник вечером в эфире радио „Новое время“. Погодимось, що директор ДБР в Інтернеті не читач, а письменник, а тому численні публічні заяви про те, що Петро Порошенко жодних викликів на допит не отримував, пройшли повз нього», — написав Головань.

Він зазначив, що сьогодні ДБР отримало документ, де все пояснюється.

«Відповідно до закону саме Директор ДБР встановлює порядок реєстрації, оброблення, зберігання та знищення відповідно до законодавства отриманої Державним бюро розслідувань інформації. Дивний пан Роман Труба встановив порядок», — підкреслив Труба.

Як відомо, в понеділок, 15 липня, активісти партії «Європейська Солідарність» провели акцію в головному офісі Державного бюро розслідувань. Головною вимогою акції було негайне припинення політично мотивованих переслідувань волонтерів та добровольців, які з 2014 року чинять опір російській агресії.

Раніше пресслужба партії «Європейська солідарність» заявила, що п'ятий президент України Петро Порошенко не отримував жодних повісток до слідчих органів.

Схожі новини