Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спекотний серпень і заморозки у вересні 2019 року

  • 16.07.2019, 20:52
  • 1 554

При цьому наприкінці серпня можливе зниження температури повітря до 24-26 градусів.

Друга половина липня, а також серпень цього року в Україні очікуються спекотними й без опадів із похолоданням наприкінці серпня.

Як повідомляє УНІАН, такий прогноз озвучила на прес-конференції завідуюча відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Вазіра Мартазінова.

«Загалом можна сказати, по всій території України слід очікувати спекотний та сухий серпень. Наприкінці серпня зайде холод, й наприкінці вересня — різке похолодання аж до заморозків», — сказала вона.

Мартазінова зазначила, що наприкінці липня, приблизно з двадцятих чисел, у більшості областей України очікується підвищення температури повітря. У серпні температура в окремі дні може доходити до 30 градусів.

За словами експерта, наприкінці серпня також слід очікувати зниження температури повітря до 24−26 градусів, яка зберігатиметься протягом усього вересня. При цьому температурний режим може бути нестійким.

«Тобто наприкінці місяця (вересня — ред.) може бути похолодання, можливо навіть до заморозків», — підкреслила Мартазінова.

Вона додала, що в Київській області опади можуть тривати до двадцятих чисел, після чого температура швидко підвищиться. Серпень і вересень очікуються сухими й теплими з невеликою кількістю опадів у окремі дні.

Схожі новини