Передплата 2024 «Добрий господар»

"Після виборів президента у країні панує безвладдя" - Сергій Жадан

Харківська влада у червні ухвалила рішення про перейменування проспекту Петра Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова, а днями відновила знесений пам'ятник останньому. Це піар-хід міського голови Кернеса.

Про це заявив в інтерв'ю журналу «Країна"письменник Сергій Жадан, — повідомляє Gazeta.ua.

«Геннадій Адольфович готується до виборів, намагається підігріти й консолідувати свій і без того стабільний електорат. У країні фактично панує безвладдя. Порушивши закон, він нічим не ризикує. Кернес ніколи не приховував своїх поглядів. Хоча п'ять років змушений був підлаштовуватися під риторику Києва. Тепер у нього розв'язалися руки. Не має стримуватися», — пояснює він.

У Харкові та всій Україні напередодні виборів підігрівається і проукраїнська частина, і проросійська, вважає Сергій Жадан.

«Це створює напругу. З моменту президентських перегонів атмосфера наелектризована. Думаю, це триватиме до завершення парламентської кампанії.

Але таке — по всій країні. Україна перебуває в зоні ризику. Після виборів президента в нас другий місяць цілковите безвладдя. Місцеві політики роблять, що хочуть. Центральна влада не дає притомних сигналів. Усі — у підвішеному стані", — додає письменник.

Схожі новини