Передплата 2024 ВЗ

На День Хрещення Русі-України привезуть мощі Андрія Первозванного, — Епіфаній

  • 15.07.2019, 20:51
  • 544

Богослужіння з нагоди 1031-ї річниц Хрещення Руси-України відбудеться на території Святої Софії Київської.

Про це повідомив Предстоятель ПЦУ Епіфаній в інтерв’ю, передає «Еспресо» із посиланням на Релігійну правду.

«Вперше там на Різдво служили, коли було привезено Томос про автокефалію, а також відбулась моя інтронізація як Предстоятеля, тому це місце є особливим місцем для нашої Церкви. Це історичний осідок Київських митрополитів, тому урочисте богослужіння відбудеться саме на території цієї визначної для українського православ’я не тільки пам’ятки, але й духовного історичного центру», — повідомив митрополит Епіфаній.

Предстоятель додав, що після урочистої божественної літургії хресний хід вирушить до пам’ятника князю Володимиру Великому, де буде звершено подячний молебень. Всі святкування завершаться вже у Михайлівському золотоверхому монастирі.

Епіфаній заявив, що з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Руси-України з Константинополя привезуть мощі основоположника Української православної церкви — святого апостола Андрія Первозванного.

28 липня мощі перебуватимуть разом зі священнослужителями у Святій Софії, під час хресного ходу, а після чого протягом декількох днів перебуватимуть на території Михайлівського золотоверхого монастиря у кафедральному соборі, розповів митрополит Епіфаній.

Схожі новини