Передплата 2024 «Добра кухня»

У США стартували масові депортації нелегальних мігрантів

  • 15.07.2019, 09:32
  • 655

У США стартували анонсовані Трампом масові арешти та депортація нелегальних мігрантів; усі заходи проводяться імміграційною поліцією США, із посиланням на офіційну інформацію американських правоохоронців.

Про це повідомляє Lb.ua із посиланням на «Голос Америки».

Поліція проводить серію антимігрантських рейдів у великих мегаполісах по всій країні — у зону пильної уваги потрапили Атланта, Балтімор, Чикаго, Лос-Анджелес, Майамі, Нью-Йорк та інші великі міста.

У першій хвилі депортацій федеральний уряд планує заарештувати і вислати близько двох тисяч нелегальних мігрантів, щодо депортації яких вже є судові рішення. Це, звичайно, не обіцяні Трампом мільйони нелегалів, проте, судячи з усього, це тільки початок.

Як заявили у поліції, заходи торкнуться у першу чергу тих нелегалів, яких вважають небезпечними.

Передбачається, що виборці, які прийняли сторону Трампа, сприймуть поліцейські рейди позитивно. Навпаки, демократи вже традиційно засудили рейди, заявивши про «нелюдяність» подібних методів.

Нагадаємо, 7 червня США і Мексика змогли досягти угоди щодо припинення нелегальної імміграції, внаслідок чого заплановане на понеділок, 10 червня, запровадження мит на мексиканські товари призупинено.

18 червня Трамп анонсував початок масових депортаційних кампанійз вислання нелегальних мігрантів зі США. У підсумку кампанія кілька разів відкладалася і переносилася.

Питання міграції є ключовими для Трампа. Під час виборчої кампанії 2016 року Дональд Трамп пообіцяв побудувати стіну на південному американському кордоні з Мексикою, щоб скоротити кількість нелегальних мігрантів, які потрапляють до США. Однак у цьому питанні йому постійно чинять усілякі перешкоди представники Демократичної партії США, які контролюють Палату представників американського Конгресу.

Схожі новини