Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибух на Рівненщині, у дворі де загинули двоє дітей, виявили склад боєприпасів

  • 14.07.2019, 18:58
  • 748

У дворі будинку 59-річного жителя Смиги Рівненської області, де 13 липня в результаті вибуху загинули двоє малолітніх дітей, виявили склад боєприпасів Другої Світової війни.

Про це повідомляє пресслужба поліції області.

Працівники вибухотехнічного відділу Г У Національної поліції та піротехніки Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій вилучені знешкоджують вибухові предмети у віддалених місцях. Зараз точна кількість вибухонебезпечних предметів ще встановлюється. Наразі вибухотехніки знайшли ще три подібних саморобних пристрої у різних приміщеннях господарства.

Нагадаємо, в Рівненській області в результаті вибуху невідомого предмета загинули двоє дітей. 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, внуки чоловіка, які проживали у будинку навпроти, прийшли в гості до бабусі і дідуся. Останнього на той момент вдома не було. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала жодної небезпеки, втім, як з'ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Діти загинули одразу на місці події.

59-річного господаря затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом умисного вбивства двох і більше осіб, а також за фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за пунктом 1 частини 2 статті 115 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України відповідно.

Встановлено, що чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності за статтею 263 ККУ.

Відомо, що житель Смиги полюбляв збирати різний металобрухт, зокрема й предмети часів війни.

Наразі чоловік співпрацює з правоохоронцями та зазначає, де і що лежить.

У сімї загиблих дітей батьки виховують ще 15-річну доньку.

Схожі новини