Передплата 2024 ВЗ

У Києві запустять екскурсійний маршрут за мотивами серіалу «Чорнобиль»

  • 14.07.2019, 14:13
  • 694

У Києві запустять тематичну екскурсію за мотивами серіалу «Чорнобиль» від телеканалу HBO, її учасникам розповідатимуть про перші дні аварії на атомній електростанції.

Про це повідомив начальник управління туризму Київської міської держадміністрації Антон Тараненко, передає Громадське.

За його словами, спочатку екскурсію планували виключно місцями зйомки серіалу, але в підсумку вирішили змінити концепцію, «формуючи продукт про Київ, про місто, про людей, про їхні історії й те, що відбувалось на весні 1986-го».

Тараненко додав, що вся інформація про екскурсію з’явиться на наступному тижні.

Як повідомляє видання «Вечірній Київ», учасники екскурсії вирушатимуть на радянському ретроавтобусі з Хрещатика до першого об’єкту — музею Чорнобиля.

Починається тематична подорож зі слів гіда: «Увага, Увага! У зв'язку з аварією на Чорнобильській атомній електростанції в місті Прип'яті складається несприятлива радіаційна обстановка». Групі туристів розповідатимуть про перші дні після аварії та покажуть, яким шляхом їхали автобуси до Прип’яті та з неї.

Після музею автобус вирушить до цента міста на Першотравневу демонстрацію.

Вартість екскурсії стартує від 30 євро, триватиме вона 4 години, перша половина автобусна, друга — пішохідна. Екскурсія буде доступна українською, російською, англійською та німецькою мовами.

Нагадаємо, 10 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про розвиток Чорнобильської зони як туристичного об'єкта.

Схожі новини