Передплата 2024 ВЗ

Геращенко закликала Зеленського включити нацгвардійця Марківа до списку українських політв’язнів

  • 13.07.2019, 15:33
  • 505

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликала включити засудженого у Італії Віталія Марків у список політв’язнів, щоб його родина могла отримувати виплати від української держави.

Про це віце-спікер парламенту написала на своїй сторінці у Facebook.

«Так, Віталій Марков — тепер теж політв"язень. Я спрямую на Офіс президента, МінТОТ лист з пропозицією включити його в список політв"язнів, аби родина могла отримати виплату. Негуманне і неправедне рішення виніс італійський суд, але за цим стоїть політика і Росія, в цій гібридній війні», — зауважила Геращенко.

Вона також зазначила, що президент Р Ф Володимир Путін змушений буде виконати рішення морського трибуналу і відпустити військовополонених українських моряків.

«Але ми маємо і будемо боротися за звільнення всіх — і моряків, й політв"язнів Кремля, символом яких є Олег, й заручників на окупованих територіях», — додала політик.

Нагадаємо, вчора, 12 липня, українського нацгвардійця Віталія Марківа в Італії засудили до 24 років ув'язнення за «вбивство» італійського репортера Андреа Роккеллі у Слов’янську у 2014 році.

Схожі новини