Передплата 2024 «Добрий господар»

Адвокат готує апеляцію на вирок Марківу, – адвокат

  • 12.07.2019, 19:12
  • 511

Адвокат нацгвардійця Віталія Марківа готує апеляцію на вирок італійського суду, а Міністерство закордонних справ і надалі забезпечуватиме консульсько-правовий супровід українського бійця.

Про це в коментарі УНН повідомила речниця міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

«МЗС здійснило весь комплекс заходів консульського захисту прав Віталія Марківа з часу його затримання, на етапі досудового слідства та під час судового розгляду справи. Адвокат готує апеляцію. Ми і надалі забезпечуватимемо консульсько-правовий супровід громадянина України Віталія Марківа», — повідомила вона.

Нагадамо, сьогодні італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув’язнення.

Як повідомляв УНН, два роки 29-річний нацгвардієць Віталій Марків із подвійним громадянством України й Італії перебуває під вартою у в’язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці арештували його в аеропорту Болоньї, коли він із дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Схожі новини