Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися у Мінську

  • 11.07.2019, 17:23
  • 630

Президент Росії Володимир Путін відреагував на пропозицію українського президента Володимира Зеленського зустрітися в Мінську разом з президентами США, Франції і прем'єром Британії і каже, що готовий, але є кілька нюансів.

Реакцію президента Росії оприлюднило російське видання ТАСС, інформує «Українська правда».

«Ми ніколи не відмовлялися від жодного із запропонованих форматів, в тому числі від розширення нормандського формату», — заявив Путін.

За його словами, є кілька нюансів, які потрібно врахувати при підготовці такої зустрічі.

«По-перше, цей нормандський формат і зустріч на вищому рівні повинні бути добре підготовлені. По-друге, більш-менш про щось можна буде говорити після остаточного формування нового уряду України і проведення виборів до парламенту країни. По-третє, я не знаю, як реагують інші учасники запропонованого формату», — додав він.

Нагадаємо, 8 липня Володимир Зеленський запропонував Путіну зустрітися в Мінську і говорити безпосередньо, за участі президента США Дональда Трампа, прем'єра Великої Британії Терези Мей, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це президент заявив після того, як в телеефірі з'явився анонс телемосту «Треба поговорити» російського пропагандистського каналу «Росія 24» і телеканалу NewsOne, який входить в медіа-групу кума Путіна Віктора Медведчука.

8 липня прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков заявив, що Кремль розгляне пропозицію президента України про зустріч у Мінську разом з президентом Росії Володимиром Путіним за участю президентів США і Франції і прем'єра Великої Британії Терези Мей.

Схожі новини