Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада затвердила звіт ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк

  • 11.07.2019, 16:04
  • 527

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №10397 «Про звіт Тимчасової слідчої комісії ВРУ для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів».

Про це заявив голова В Р Андрій Парубій, інформує «РБК-Україна».

Документ після кількох невдалих спроб підтримали 227 нардепів.

«227 — звіт прийнято», — заявив Парубій.

«Припинити повноваження Тимчасової слідчої комісії. Опублікувати звіт Тимчасової слідчої комісії у газеті «Голос України», — сказано у тексті постанови.

Так, голова ТСК Борислав Береза заявив, що робота правоохоронних органів з розслідування нападів на активістів є незадовільною.

«ТСК виявлені факти неодноразового закриття кримінальних проваджень за фактами нападів на громадських активістів. Це має системний характер. Комісія звертає увагу на необхідність активізації зусиль правоохоронних органів для повного розслідування», — заявив Береза.

Як повідомляли, ТСК з контролю над розслідуванням нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів подала свій звіт до Верховної ради. ТСК дійшла висновку, що необхідно продовжувати контроль за досудовими розслідуваннями вбивств Катерини Гандзюк і бердянського активіста Віталія Олешка, а також нападів на громадських активістів.

Схожі новини