Передплата 2024 «Добрий господар»

В «Укрпошті» відмовляються доставляти пенсії - вимагають новий тариф

  • 11.07.2019, 11:19
  • 452

«Укрпошта» з 1 січня 2020 року не доставлятиме пенсії за поточним збитковим тарифом. Глава компанії Ігор Смілянський заявив, що аби цього не сталося, уряд має схвалити новий тариф або ж винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер.

З відповідним відкритим листом глава «Укрпошти» звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, віце-прем'єра Павла Розенка, міністра соцполітики Андрія Реви та глави Пенсійного фонду Євгенія Капінуса, повідомляє «24 канал».

Смілянський назвав два шляхи розв’язання проблеми: схвалити новий тариф на розповсюдження пенсій, який ще в листопаді 2017 року був затверджений Міністерством інфраструктури та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України «і з того часу торпедується Міністерством соціальної політики»; винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер, і нехай ринок сам вирішить, скільки коштує ця послуга.

«Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить до переліку обов’язкових поштових послуг (…), і вони можуть надаватися Національним оператором поштового зв’язку на ринкових умовах. Але ще раз — на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не з регульованим тарифом чи виписаною під один банк постановою», — наголосив керівник «Укрпошти».

«Листоноші тому й не отримували у попередні періоди гідну заробітну плату, що їхня праця з доставки пенсій не цінувалася та не оплачувалася державою», — додав він.

За словами Смілянського, пенсійний тариф залишається незмінним з 2004 року, незважаючи на зростання мінімальної зарплати, вартості пального тощо.

Схожі новини