Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗМІ дізналися про російські нафтові активи соратника Медведчука

  • 11.07.2019, 08:05
  • 474

Народний депутат, власник телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна» Тарас Козак може бути одним із бенефіціарів нафтодобувного бізнесу в Росії разом зі своїм соратником, кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Про це йдеться у розслідуванні видання «Проект», повідомляє «Громадське».

Як дізнались журналісти, офшорна компанія Козака Havanor Management Ltd має того ж директора, що й компанія Teteos Holding Ltd, яка володіє 33% акцій «Юг Энерго». Своєю чергою, ця компанія володіє Новошахтинським нафтопереробним заводом у Ростовській області.

Раніше журналісти програми «Схеми» дізналися, що 60% «Юг Энерго» опосередковано належить офшору Tumilion Investment Ltd, бенефіціаром якого є Оксана Марченко, дружина Медведчука.

Офшор Марченко зареєстрований за тією ж адресою, що й офшор Тараса Козака, йдеться у розслідуванні «Проекту».

Сам Медведчук підтверджував наявність у дружини бізнесу, що освоює нафтове родовище в Росії.

Нагадаємо, соратник кума Путіна Віктора Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK і створив медіахолдинг за участі каналів «112 Україна» та NewsOne. Після цього з телеканалу ZIK почали масово звільнятися журналісти і топ-менеджери.

Нещодавно NewsOne хотів провести телеміст з російським пропагандистським каналом, але скасував його «через погрози». Водночас телеканал «Росія 1» планує провести телеміст між Росією та Україною сам.

Схожі новини