Передплата 2024 «Добра кухня»

Посадовець, якого Зеленський назвав розбійником, готується йти до суду

  • 10.07.2019, 20:19
  • 605

Секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок каже, що подасть до суду на Президента Володимира Зеленського, який назвав його розбійником.

Про це Годунок сказав у коментарі «Українській правді».

Він стверджує, що вранці 11 липня самостійно прийде до Служби безпеки і готовий до перевірок.

«Не треба тиснути — я сам прийду. Прийду, будь ласка, здамся, готовий до обшуків, до всякої дурниці. Будь ласка, хай перевіряють. Я категорично за. Але після цього я обов’язково піду до суду», — запевнив Годунок.

Посадовець переконує, що подасть позов до президента «про образу честі і гідності» і поскаржиться до Державного бюро розслідувань.

«Я в „ДБР“ сьогодні напишу заяву на незаконні дії президента і незаконну вказівку, яку він дав СБУ, тиснути на мене», — сказав секретар міськради.

Він каже, що дії Зеленського сприймає як тиск і погрози.

«Я взагалі шокований… Ви бачили поведінку, я за цю людину голосував, я цю людину підтримав, я агітував за неї», — додав чоловік.

Годунок пов’язує конфлікт із тим, що його конкурент на виборах до Верховної Ради, кандидат від «Слуги народу» Сергій Бунін не має достатньої підтримки.

«Вони побачили, що немає рейтингу. В результаті, його (Зеленського — УП) команда подивилась по рейтингах, що він (Бунін — УП) програє, він не має тут авторитету, і вони підсунули бумажку чи СМСку йому на мене», — сказав Годунок.

Коментуючи обставини кримінальної справи, в якій він був засуджений у 2002 році, посадовець назвав її сфальсифікованою.

«Вона (судимість — УП) погашена давним давно, але ця справа була фальсифікація проти мене мого керівництва полку „Беркут“… В мене є дача неправдивих показів керівництва полку „Беркут“, моїх колег… Тоді мене переслідували, що я пішов проти свого керівника, який кришував наркопритон», — пояснює бориспільський чиновник.

Годунок також запевняє, що його неодноразово переслідували після 2002 року. Зокрема, підкидували наркотики та «знаходили вибухівку», коли він був у партії «Пора», представники якої у часи Помаранчевої революції брали активну участь у протестах.

Водночас, як свідчить вирок, яким Годунка засудили до умовного терміну, він частково визнав свою провину, серед пом’якшувальних обставин вказане його «щире каяття».

Уривок вироку, який має в своєму розпорядженні УП

На прохання прокоментувати це Годунок відповів, що він нічого не визнавав, і знову запевнив, що справу сфальсифікували.

Як повідомляли, Президент Володимир Зеленський у Борисполі змусив секретаря Бориспільської міськради Ярослава Годунка покинути офіційну зустріч.

Схожі новини