Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ЗМІ назвали автора ідеї про «телеміст» між Україною і РФ

  • 10.07.2019, 15:25
  • 575

Ідея про телеміст між українським NewsOne і російським "Россия 24" належала члену партії "Опозиційна платформа – За життя" Сергію Льовочкіну і була лиш передвиборчою стратегією.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на співрозмовника в оточенні партії «Опозиційна платформа — За життя».

«За задумом колишнього глави Адміністрації президента Януковича, ідея з телемостом і його подальшою забороною мала мобілізувати електорат «Опозиційної платформи».

Прес-служба нардепа заявила, що він жодним чином не впливає на редакційну політику NewsOne, а сам Льовочкін вважає, що влада відреагувала на телеміст неадекватно та необгрунтовано.

«Загрозу для свободи слова в Україні та демократії загалом становлять не телемости, а кримінальні справи та погрози журналістам, зокрема журналістам телеканалу NewsOne», — Льовочкін.

Політсила планувала спричинити перетік електорату інших партій, зокрема, пропрезидентської «Слуги народу». Відсутність адекватної реакції на телеміст президента Володимира Зеленського відвернула б від «Слуги народу» частину патріотично налаштованого населення, а жорстка реакція — привела б до перетікання електорату південно-східних областей партії Медведчука-Бойка.

Чому це важливо: За допомогою такої маніпуляції «За життя» розраховує на більшу пітримку партії на виборах до Верховної Ради 21 липня. У партії сподіваються, що наступні опитування покажуть більше 15% підтримки.

7 липня ведучий програми «Вести недели» на каналі «Россия 24» Дмитро Кісельов анонсував телеміст «Треба поговорити» на 12 липня спільно з NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Таке повідомлення викликало шквал негативу в Україні, а 8 липня телеканал скасував телемарафон через «погрози фізичної розправи».

Зеленський у відповідь на «телеміст з РФ» запропонував президенту Росії Володимиру Путіну провести зустріч у Мінську за участі президентів США і Франції та прем'єра Британії Терези Мей.