Передплата 2024 ВЗ

Суд відмовився арештовувати майно Ющенка – у ГПУ готують оскарження, – ЗМІ

  • 10.07.2019, 14:25
  • 482

Печерський суду Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів щодо арешту майна 4-го президента України Віктора Ющенка у рамках розслідування кримінального провадження щодо незаконного відчуження Межигір’я.

Про це УНН повідомив начальник другого слідчого відділу управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Радіонов.

«Так, дійсно», — відповів Радіонов на питання щодо відмови суду.

«Ми будемо вживати всі дії до оскарження такого рішення (в Апеляційному суді Києва), або можливо звертатись повторно… На сьогодні ще немає повного тексту рішення — тобто мотивів, з яких суддею відмовлено, ми не знаємо. Справа в тому, на що ми спираємось. Є повідомлення про підозру. Її повідомлено належною особою у передбачений законом спосіб. Він — Ющенко — є підозрюваним. Друге — є встановлена в ході злочину шкода — 540 млн грн», — сказав співрозмовник.

Він зауважив, що зазначена сума — мінімальна, встановлена експертами.

«Є також стаття 191 ч.5, яка інкримінується колишньому президенту, де серед санкцій передбачено окрім строків покарання ще додаткове покарання у вигляді конфіскації всього майна. Тобто санкція прямо передбачає конфіскацію», — повідомив начальник слідчого відділу.

З його слів, в зв’язку з тим, що одним з варіантів вироку може бути передбачена в тому числі конфіскація майна, слідчі зобов’язані вжити заходів до арешту усього майна з метою майбутнього виконання вироку. Це також передбачено в Кримінально-процесуальному Кодексі.

«Які можуть бути мотиві відмови, мені не відомо. Всі умови, передбачені кодексом для арешту майна з метою можливої конфіскації, нами виконані», — додав він.

Повне рішення суду ГПУ очікує отримати 12 липня.

Схожі новини