Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві відкрили виставку, присвячену «гречкосійству»

На виставці, яку відкрили у столичному Національному музеї історії України, представлено усе те, чим встеляють шлях до електорату ходоки по мандати. Серед майже 200 експонатів, «родом» з різних кампаній часів Незалежності - і «виборча макулатура» (плакати, агітки, календарі) є, й одяг та «сувенірка» з партійними брендами, і «сухпайки» для народу, і подарункові аптечки, і багато іншого з підкупного арсеналу кандидатів. Працюватиме «Музею виборчого трешу» до 10 серпня.  

Кандидатський «крам» з усіх усюд збирали. Деякі запаси вже були в ініціаторів виставки — руху «ЧЕСНО». Решту, відгукнувшись на клич, знесли друзі, знайомі і незнайомі, у кого збереглися кандидатські «пакуночки», «чорні» агітки, парасольки чи плащики з портретами «достойників» і партсимволікою.

Дещо з їстівних презентів-подачок замінили бутафорними копіями. Як, наприклад, іменний торт до дня села від нардепа Ігоря Кононенка (знову у Верховну Раду балотується).

Зібрані експонати розділили на тематичні групи. Окремий стенд присвятили виборчій гречці, якою «доброчесні» претенденти на мандати традиційно засівають електоральні поля. До колекції — продуктові набори, паски з портретами «благодійників», пляшки з алкоголем і «бігмордами» на етикетці.

Далі — виборчий «медпункт». Тут — мініаптечки і тонометри, які теж ходовий агіттовар на виборах.

Як апогей кандидатської «щедрості» — коробки зі секонхендом. Таке «добро» привезли у село Гатне на Київщині представники благодійного фонду імені кандидата у нардепи Руслана Сольвара.

Фото rubryka.com

Схожі новини