Передплата 2024 ВЗ

Для відновлення роботи відділення Львівської обласної лікарні у Великому Любені довелося змінити «прописку»

Питання щодо зміни юридичної адреси Львівської обласної лікарні, що на вул. Чернігівській, 7, винесуть на сесію Великолюбінської селищної ради 19 липня.

Про це журналісту «ВЗ» повідомили у Львівській обласній клінічній лікарні.

Тим часом Львовом ширяться чутки про те, що «чиновники продали Львівську обласну клінічну лікарню». Журналіст «ВЗ» розбиралася у цьому питанні.

Нагадаємо, 3 липня цього року Львівська обласна клінічна лікарня змінила місце реєстрації. Відтепер юридична адреса медичного закладу буде у Великому Любені Городоцького району. Таке рішення ухвалили для того, аби зберегти відділення Львівської обласної клінічної лікарні у Великому Любені, яке знаходиться у жахливому стані та потребує капітального ремонту.

Львівська обласна клінічна лікарня коштів на порятунок свого ж відділення не мала. Відтак, чиновники у галузі медицини вирішили, що у такий спосіб вдасться акумулювати кошти і таки відновити роботу Великолюбінського відділення лікарні. Своєю чергою, Великолюбінська селищна рада гарантувала, що 50% від отриманого податку скеровуватиме на ремонт та придбання матеріально-технічної бази реабілітаційного відділення.

Заступник Голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк розповів журналісту «ВЗ»: «До обласної ради з листами звернувся міський голова Великого Любеня та громадськість з проханням зберегти лікарняне відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Одразу вам скажу, що ми пішли на такий крок (це, швидше, як виняток), щоб якимось чином цю ситуацію вирівняти. Якщо не вкладати у це приміщення кошти, воно зруйнується. Мер Великого Любеня хоче зробити там після інфарктне, після інсультне та бальнеологічне відділення. А на це потрібно понад 10 мільйонів грн.

Львівська обласна клінічна лікарня платить податки, зокрема, і місту. А місто лікарні не допомагає. Натомість місто постійно вимагає від нас, щоб ми купили «швидкі» й інші речі. А Великий Любінь ці кошти вкладе у лікарню. Є офіційний лист, як мінімум половина податків, піде на відновлення відділення. З часу зміни місця реєстрації на рахунок Великолюбінської селищної ради уже надійшло 935 тисяч грн".

Володимир Гірняк запевнив журналіста «ВЗ», що на сесію Львівської обласної ради це питання виносити не треба було. Це не повноваження сесії облради.

Схожі новини