Передплата 2024 «Добра кухня»

У РФ лютіють через те, що ми навчилися жити без них і йдемо в Європу, – Порошенко

  • 10.07.2019, 08:36
  • 831

Українці ніколи не дозволять, щоб на теренах нашої держави безкарно реалізовувалися імперські сценарії Кремля.

Про це, як інформує сайт «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу «Прямий», присвяченому темі «Україна на роздоріжжі між ЄС та реваншем».

«Українці — волелюбна нація. Ми були однією з перших європейських демократій. І конституція Пилипа Орлика, і традиції Запорізької Січі є такими, які кардинально відрізняють нас від тих, хто дуже зрозумілий росіянам. Тому щоразу, коли Росія йде на Україну, вона прораховується, не очікуючи такого спротиву. Так само було і в 2014 році», — нагадав Порошенко.

Він зауважив, що російський лідер Владімір Путін очікував, що його проекти Малоросії та окупації Криму будуть прихильно сприйняті більшою частиною українців, але все відбулося з точністю до навпаки.

«Я дуже добре пам’ятаю, як я наприкінці лютого приїхав в Крим. Кримські татари і українці вийшли на протести проти окупаційної влади. Одним з лідерів цих протестів був Ахтем Чийгоз. За масовий спротив російській окупації Ахтем був запроторений за грати на довгі 3,5 роки. Постійно до Ахтема підходити феесбешники і пропонували — відмовся від українського паспорта, відмовся від України. „Я Україну не продаю, бо Україна — не продається!“. Це і є відповідь», — наголосив Петро Порошенко.

Він додав, що після звільнення з російської в’язниці за допомогою турецького президента Ердогана Ахтем Чийгоз не припинив боротьби за звільнення Криму від окупації. І сьогодні Ахтем Чийгоз і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв йдуть у команді «Європейської Солідарності» у парламент, щоб там відстоювати позицію щодо звільнення Криму.

«Росія прийшла на нашу землю. Росія почала вбивства з Симферополя, знищуючи кримських татар, піддаючи їх тортурам. Потім на Сході нашої держави — 3 тисячі українських воїнів віддали свої життя і 10 тисяч цивільних», — нагадав Порошенко.

«Вони лютіють і ненавидять нас за те, що ми навчилися жити без них і йдемо в Європу. Ми відмовились від їхнього газу. Ми виграли суд проти Газпрому у Стокгольмі. Ми отримали безвіз в Європейський Союз — вони посилили агресію. Ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС. Ми зняли російське ярмо з нашої церкви, ми отримали визнання світового православ’я через Томос — ненависть зашкалює», — констатував Петро Порошенко.

«Це — варварство. Це абсолютна відсутність цивілізації», — переконаний Петро Порошенко.

Як повідомляли, Петро Порошенко заявив, що саміт «Україна-ЄС», який цими днями відбувся у Києві, сам по собі є позитивним фактом, однак у його підсумковому документі не зафіксовані ключові позиції розвитку подальшої співпраці нашої держави з європейськими партнерами.

Фото Радіо Свобода

Схожі новини