Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"На жаль, Путіна на емоцію не візьмеш". Клімкін потролив Зеленського

З президентом Росії Володимиром Путіним під час війни навряд чи варто спілкуватися в тій самій манері, що з політичними опонентами під час виборчої кампанії

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Facebook, коментуючи нещодавнє відеозвернення українського Президента Володимира Зеленського до російського лідера та реакцію на нього в мережі.

«Після реакції Лаврова на відео Президента Зеленського журналісти задаються питанням, чи це взагалі прийнятно та правильно — робити такі пропозиції через відео. Насправді ж, чому б і ні? Політика змінюється. У кожного свої фішки. Дональд Трамп, наприклад, спілкується твітами. Комусь подобається, комусь — не дуже. Але всі до цього майже звикли. До того ж, я не знаю, якою мірою це відео розраховане на Кремль, а якою — на внутрішнього користувача», — зазначив міністр.

На його думку, справа тут в іншому.

«З Путіним під час війни навряд варто спілкуватися в тій самій манері, що з Порошенком під час виборчої кампанії. Ну так, свідомо перебільшуючи, можна було б уявити, як втомлений Путін після багатогодинних дискусій в Раді Безпеки Р Ф виходить на Червону площу і, зі свого боку, записує відео — „Зустріч так зустріч“, „Учасники так учасники“, „Мінськ так Мінськ“, „Росія залишає Донбас так залишає“. І витирає сльозу. Лунає музика», — іронічно припустив Клімкін.

Водночас, на його думку, вказаний сценарій навряд чи коли-небудь відбудеться.

«На жаль, Путіна на емоцію не візьмеш. Він на неї не ведеться. Він розуміє тільки силу і конкретні, злагоджені дії. Тому, щоб системно протидіяти Росії, потрібні три речі — чітка стратегія, узгодженість дій та підтримка міжнародних партнерів. А в іншому — чому б і не відео. Насправді я думаю, що за цим форматом майбутнє», — додав міністр.

Схожі новини