Передплата 2024 ВЗ

"Ніхто у новій команді не бере на себе відповідальність за продовження євроінтеграції України", - Іванна Климпуш-Цинцадзе

Робота з інтеграції до ЄС та НАТО, яку команда Петра Порошенка виконувала останні п’ять років, зараз фактично поставлена на паузу

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, кандидат в народі депутати від партії «Європейська Солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації результатів всеукраїнських соціологічних досліджень щодо ставлення і поінформованості громадськості стосовно вступу України до ЄС та НАТО.

«Саміт Україна-ЄС засвідчив успішне виконання програм, над якими працювала команда Петра Порошенка. Зараз для мене важливо інше питання: з ким разом ми можемо далі продовжувати реалізацію цілей, які закладені у вчорашній Декларації Саміту Україна-ЄС. Хто готовий продовжити роботу, яку ми проводили останні п’ять років? Хто готовий взяти на себе відповідальність за активну та професійну роботу?», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, переважна кількість українців підтримує просування України до Європейського Союзу та НАТО, і ця підтримка невпинно зростає. «Ми бачимо визнання українцями того, що вони вже багато знають про ЄС та НАТО і одночасно потребують великої кількості додаткової інформації. Дослідження говорить про те, що нам треба зосередитися на роз’ясненні: що конкретно європейська і євроатлантична інтеграція несе не суто для держави Україна, а для кожного окремого українця, його впевненості з завтрашньому дні», — наголосила віце-прем'єр-міністр.

Схожі новини