Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацрада не може позбавити NewsOne ліцензії, тому звернеться до Верховної Ради, - Костинський

  • 09.07.2019, 11:13
  • 430

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не може позбавити телеканал NewsOne ліцензії.

Про це в ефірі «Прямого» заявив член регулятора Сергій Костинський.

«Перша позиція полягає в тому, що засідання Нацради відбудеться завтра об 11 годині. На порядку денному тільки одне питання і воно пов’язане з заявами про телеміст українського каналу з російським мовником. Представники правоохоронних органів також можуть прийти на засідання, так як воно відкрите. Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів через пропаганду органів держави-агресора, через розпалювання ворожнечі, через fake-news. Через це ми плануємо звертатися до парламенту вносити ці зміни в законодавство, щоб Нацрада могла оперативно та жорстко реагувати не попередженнями, не штрафами, а саме призупиненням дії ліцензії за цими фактами», — повідомив він.

Нагадаємо, телеканал Newsone повідомив про скасування «телемосту» с російським каналом «Россия-24».

У Службі безпеки України відреагували на анонсоване 07 липня 2019 року керівником російських державних телерадіоорганізацій ВДТРК та МІА «Россия сегодня» Дмитром Кисельовим проведення 12.07.2019 в ефірах російського телеканалу «Росія» і українського каналу «NewsOne» телемарафону «Надо поговорить. Им».

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав Службу безпеки України негайно відреагувати на брутальне порушення законів країни телеканалом «NewsOne», який заявив про намір влаштувати телеміст з російським телеканалом «Россия-24» 12 липня.

Телеканалу «NewsOne» через влаштування телемосту з каналом «Россия-24» загрожують попередження, штрафи і втрата ліцензії.

«Європейська Солідарність» заявила, що анонсований «телеміст» за участю забороненого в Україні пропагандистського телеканалу та одного з українських каналів, який входить в медіа-групу Віктора Медведчука, — це серйозний виклик усій інформаційній безпеці України.

Схожі новини