Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Керівника патрульної поліції Одеси відсторонили від роботи після заяв про корупцію, до міста приїхала комісія з Києва

  • 09.07.2019, 10:15
  • 907

Керівника одеської патрульної поліції Юрія Рибака відсторонили від роботи щонайменше на тиждень через корупційний скандал.

Протягом цього часу мають перевірити скарги його підлеглої — патрульної поліцейської Зої Мельник, передає ТСН.

На своїй сторінці у Facebook вона написала, що начебто нова патрульна служба перетворилася на стару систему ДАІ, де треба було виконувати плани керівництва щодо протоколів та штрафів. Тож, на виклики нібито виїздять вибірково. Сержант заявила, що після публікації вона почала отримувати анонімні дзвінки з погрозами.

«Мені здається, вам варто трохи відійти назад, бо це завершиться погано. Я думаю, ви розумієте, кому ви переходите дорогу, дівчино. Тому що перейдуть, на родину будуть тиснути, навіщо вам це треба?» — йдеться в одному із таких дзвінків.

Записи патрульна виклала у соцмережі. Аби розібратися з гучними звинуваченнями, зі столиці до Одеси напередодні прибули члени дисциплінарної комісії зі столиці.

«Було викладено дуже багато обвинувачень, але відверто я не побачив там от фактажу. Спеціально для цього приїхала комісія для того, щоби, можливо, тут зібрати фактаж. І ми сподіваємось, що зараз той фактаж, який є, про який розповідають і звучать обвинувачення, він буде наданий комісії. Це і питання, яке є дуже важливе — саме погрози, які висуваються в бік поліцейської», — розповів перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Нагадаємо, у лютому корупцію в лавах поліції запідозрили івано-франківські патрульні. Випадково дізналися, що мити та чистити свої службові автомобілі мають на автосервісі, і ці послуги вже давно оплачує держава. Натомість, кажуть копи, роками власноруч вимушені відмивати машини в боксі на території управління.

Схожі новини