Передплата 2024 ВЗ

«Руставі-2» не звільнятиме журналіста, який облаяв Путіна

Керівництво грузинського телеканалу «Руставі-2» не буде звільняти журналіста Георгія Габунію, який у прямому ефірі облаяв президента РФ Володимира Путіна. Більш того, після інциденту рейтинг каналу лише зріс.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському заявив гендиректор «Руставі-2» Ніка Гварамія.

За його словами, ціль Габунії була «легітимна», проте форма, яку використав журналіст, лише зашкодила їй. Керівництво каналу вважає таку форму неприйнятно, тому відсторонило Габунію на 2 місяці від ефіру, проте після цього терміну він продовжить працювати.

Рішення про відсторонення ухвалила комісія телеканалу з етики і його «неможливо оскаржити».

«Щодо реакції грузинської влади. Щоби не сказав Габунія, як би це неприйнятно не було для нас, для каналу, для когось ще, це абсолютно в межах закону і Конституції. І вирішувати з цього питання може лише керівництво каналу «Руставі-2», — наголосив Гварамія.

Він додав, якщо глядачам не сподобається щось, то вони можуть переключитися на інший канал, і рейтинг «Руставі-2» буде нижчим.

«Але я вас запевняю, після цього рейтинг каналу тільки зріс», — резюмував гендиректор.

Нагадаємо, ведучий грузинського телеканалу «Руставі-2» Георгій Габунія у прямому ефірі своєї авторської програми P. S. облаяв президента Росії Володимира Путіна.

Схожі новини