Передплата 2024 «Добра кухня»

Власник NewsOne пов'язаний з російським банком, який фінансує війну проти України, — Луценко

  • 08.07.2019, 16:13
  • 535

Один із бенефіціарів українського телеканалу NewsOne є також співвласником російського банку, через який Кремлем фінансується війна проти України.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає телеканал «Прямий».

«Нами здобуто інформацію про те, що кінцевим бенефіціаром, власником NewsOne — є кіпрська компанія, керівниками якої є відповідні громадяни республіки Кіпр. Один із них є одночасно співзасновником іншої кіпрської компанії, котра є співвласником російської ПАТ «Промсвязьбанк», — пояснив він.

Очільник ГПУ зазначив, що «Промсвязьбанк» керівництвом країни-агресора визначено як банк, через який здійснюється фінансування оборонного замовлення Російської Федерації.

«Відтак, через одну особу пов'язаний російський банк, котрий проводить фінансування, в тому числі, війни проти України, з іншого боку — він же є бенефіціаром українського телеканалу NewsOne. З моєї точки зору, це достатня інформація для того, щоби РНБО прийняла санкції до цього телеканалу», — заявив генпрокурор.

Нагадаємо, Генпрокуратура України зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України у зв'язку із наміром телеканалу Newsone провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом.

Схожі новини