Передплата 2024 «Добра кухня»

У ВР зареєстрували законопроект про довічне ув'язнення службових осіб за корупцію

  • 08.07.2019, 15:33
  • 520

У Верховній Раді України зареєстрували проект закону, в якому пропонується запровадити кримінальну відповідальність у вигляді довічного ув’язнення для службових осіб за корупцію.

Відповідний текст законопроекту з’явився на сайті парламенту, передає УНН.

Зокрема, законопроектом передбачається міра покарання у вигляді довічного ув’язнення особам, які отримали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі, а також повна конфіскація їх майна.

«Останнім часом, після скасування Конституційним судом України частини 2 статті 368 К К України про незаконне збагачення (Статтю 368−2 визнано такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною), згідно з Рішенням Конституційного Суду № 1-р/2019 від 26.02.2019), гостро постало питання про необхідність посилення покарання службових осіб, а особливо службових осіб, які займають особливо важливе становище за їхні корупційні дії, направлені на нанесення шкоди державі та громадянам України, з метою зменшення рівня державної корупції, забезпечення верховенства права та встановлення більшої відповідальності та покарання за протиправні дії», — йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Додамо, автором законопроекту виступив народний депутат Ігор Побер. Згідно з інформацією з сайту Верховної Ради, сьогодні законопроект було направлено на розгляд парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Схожі новини