Передплата 2024 «Добра кухня»

Телемосту не буде: NewsOne скасував включення з телеканалом Кремля

  • 08.07.2019, 14:02
  • 866

Телеканал NewsOne Тараса Козака, близький до кума російського президента Віктора Медведчука, заявив, що скасовує так званий телемарафон "Надо поговорить" з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Відповідна заява опублікована на сайті телеканалу, передає Українська правда.

У своїй заяві NewsOne стверджує, що через спробу «організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей» розпочалась масова інформаційна атака телеканалу.

Зокрема, зазначається, що крім акцій протесту, були також і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких.

На телеканалі вважають, що подібні дії повертають Україну в часи прямого залякування і тиску на журналістські свободи.

«Ми вважаємо, що людське життя є головною і абсолютною цінністю, і тому питання припинення війни, встановлення миру і повернення українських полонених додому повинні бути головним питанням для обговорення всіма українськими ЗМІ. Хіба повинні журналісти, які проголошують такий порядок, жити в страху за свої сім'ї?», — сказано у заяві.

«Тому телеканал NewsOne повідомляє про те, що в зв'язку з інформаційною кампанією проти своїх журналістів, загрозою нападу на канал і використанням його імені в передвиборній кампанії ряду українських партій, ми змушені припинити підготовку телемарафону „Треба поговорити“», — заявили на телеканалі.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Россия 24» Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту «Треба поговорити», який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Плани провести телеміст розкритикували у партіях «Європейська солідарність» Петра Порошенка та «Голос» Святослава Вакарчука. Зі зверненням проти аноносованого телемосту виступив і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Данилюк заявив, що відомство напрацьовує рішення щодо планів російських пропагандистів провести «телеміст» «Потрібно поговорити» і закликав політиків припинити істерику.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що покарати канали і провайдерів за телеміст пропаганди можна тільки після ефіру.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що замість телемісту з РФ треба говорити напряму з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, і що він готовий до такої розмови за участю світових лідерів у Мінську.

Схожі новини