Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медведчуківський телеміст – це відверта провокація антиукраїнських сил, - Парубій

  • 08.07.2019, 13:05
  • 1 067

Під час засідання Погоджувальної ради голова Верховної Ради Андрій Парубій засудив спільний телемарафон «Надо поговорить», який запланували на 12 липня медведчуківський телеканал «NewsOne» разом з російськими пропагандистами з телеканалу «Росія-1».

Про це повідомляє пресслужба партії «Європейська Солідарність»

Спікер назвав цей факт «відвертою провокацією антиукраїнських сил». «На шостому році від брутального вторгнення російських „зелених чоловічків“, окупації Криму, захоплення територій Донбасу, коли щодня гинуть та зазнають поранень наші воїни, в полоні перебувають десятки військових та політв’язнів, а на окупованих територіях переслідують українців і кримських татар — продажні політики та їх прислужники-журналісти вирішили про щось „поговорити“ з ворогами та вбивцями», — наголосив Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради закликав СБУ відреагувати на брутальне порушення законів України, а Національну раду з питань телебачення та радіомовлення негайно провести засідання і розглянути питання, щодо позбавлення антиукраїнських ЗМІ ліцензій на мовлення.

Також голова Парламенту звернувся до президента України та секретаря РНБО із вимогою терміново зібрати засідання Радбезу і відреагувати на звернення Верховної Ради України щодо накладення санкцій на телеканали «112 Україна» і NewsOne від 4 жовтня 2018 року. «Вони вбили 13 тисяч українців, а тепер хочуть про це поговорити!», — підкреслив Андрій Парубій.

Схожі новини