Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Припиніть істерику»: Секретар РНБО виступив із заявою через телеміст з Росією

  • 08.07.2019, 10:58
  • 576

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк засудив проведення телемосту телеканалу NewsOne з Росією і заявив, що в РНБО працюють над відповідним питанням.

Про це він вранці в понеділок, 8 липня, написав у Facebook.

«Треба поговорити? Ну-ну. Порівнювати це непорозуміння з телемостом „США-СРСР“ у 1986 році, між різними ідеологіями та пропагандистськими машинами — дешева маніпуляція. Зараз нам пропонують „з'єднати“ внутрішньокремлівську пропаганду з її філіалом у Києві і видають це за „прорив“ у стосунках між „братніми“ народами», — зазначив Данилюк.

Олександр Данилюк заявив, що відомство напрацьовує рішення щодо планів російських пропагандистів провести «телеміст» «Потрібно поговорити» і закликав політиків припинити істерику.

«Прошу припинити істерику. Особливо тих, хто за останні роки з позиції президента сприяв підсиленню позиції кума Путіна Медведчука в Україні».

«Ми як сильна країна маємо реагувати впевнено, без зайвих емоцій та паніки. Бо саме на це і розрахунок. Кількість таких провокацій буде тільки збільшуватися. Нам потрібно тримати голову холодною. Працюємо над рішеннями», — підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne і заборонений в Україні пропагандистський телеканал «Россия1» анонсують проведення телемосту «Надо поговорить!», який відбудеться 12 липня о 18:00.

Телеканал NewsOne, який збирається провести телеміст з Російською Федерацією, пояснив таке рішення «важливістю діалогу між народами України і Росії».

Схожі новини