Передплата 2024 ВЗ

Філарет дав інтерв'ю російським ЗМІ, у ПЦУ відреагували

Очільник "відновленої" Української православної церкви Київського патріархату Філарет дав інтерв'ю російським ЗМІ.

Із журналістами він спілкувався російською і вкотре наголосив, що його надурили. Цей виступ не залишився без уваги представників Правоставної церкви України, передає УНН.

В інтерв’ю російським журналістам Філарет зазначив, що «ПЦУ не можна вважати самостійною церквою в силу декількох причин». Одна з них — мироваріння.

Крім того від додав, що «якби знав, що буде написано в Томосі — ніколи б на нього не погодився». Не згоден він і зназвою нової церкви.

Також, за словами Філарета, мали місце домовленості, що саме він фактично керуватиме церковю, а представницькі функції виконуватиме предстоятель ПЦУ.

«Якби було поставлено питання, що я відсторонююсь від керівництва церки, то я б на це не пішов», — зазначив Філарет

Тож, за словами Філарета, його надурили.

У Православній церкві України уже відреагували на виступ Філарета в російських ЗМІ.

«Хвороба змінила його невпізнанно. Ззовні нібито все залишилося звичним. Але я не можу собі навіть уявити, щоби НАШ Патріарх давав інтерв"ю кремлівським пропагандистам, знаючи, для чого воно їм потрібне — щоби далі руйнувати Україну.

Хвороба зробила його фактичним союзником Москви у боротьбі проти Томосу. «Коли я вийду з ПЦУ, то у Епіфанія відберуть Томос, він буде ніким, а я — буду Патріархом» — це могла сказати якась інша людина, але не НАШ Патріарх.

Сьогодні хвороба виявилася черговим «пробиттям дна» — інтерв"ю «Россия 24», — написав заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, прикро писати про це в свято, але і не відреагувати — не можна.

«Користуючись хворобою Патріарха Москва принижує і нищить його, а він цього вже не здатен зрозуміти. Спецслужби Кремля мстяться за те, що він колись порвав з ними. Зараз, через багато років, з"явилася нагода відплатити, зробивши так, що їхній ворог сам себе нищить і принижує», — додав Зоря.

Він також закликав молитися за здоров"я Патріарха Філарета — тілесне і духовне.

Схожі новини