Передплата 2024 «Добрий господар»

Герасимов до Тимошенко: Юліє Володимирівно, визначтеся нарешті, з ким ви – з Росією, чи Європою

  • 07.07.2019, 18:11
  • 2 350

Голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка», кандидат в народні депутати від «Європейської Солідарності» Артур Герасимов запропонував Юлії Тимошенко виключити з виборчого списку партії «Батьківщина» представника великого бізнесу, лідера партії «Основа» Сергія Таруту. На його думку, так вона зможе підтвердити курс своєї політсили на євроатлантичну інтеграцію.

Про це повідомляє пресслужба «Європейської Солідарності».

«Перебування Сергія Тарути у списку «Батьківщини», та ще й у першій п’ятірці, особисто я розцінюю як відмову Юлії Тимошенко від сказаних нею слів. Бо «Основа» Тарути відверто агітує проти вступу України в Євросоюз та НАТО. У програмі цієї партії так і записано: «Позаблоковий̆ статус держави, відмова від інтеграції̈ до НАТО, ОДКБ та інших військових союзів», — наголосив політик у мережі Facebook.

Натомість, нагадує голова фракції БПП, Юлія Тимошенко у лютому цього року з трибуни Верховної Ради заявила: «Наша мета — членство в ЄС. І водночас ми маємо усвідомлювати, що коли проти нас ведуть війну, так само у військовому плані ми не можемо бути самотніми. Ми мусимо бути частиною НАТО». «Якщо у світогляді Юлії Володимирівни не відбулося змін, і вона досі вважає, що ЄС і НАТО — це наші пріоритети, то хай це доведе не словами, а ділом», — зазначив Артур Герасимов.

Він вважає, що наявність у списку явного противника членства в НАТО — це привід замислитися і над тим, чи не змінила Юлія Тимошенко вчергове свою позицію з цього приводу. «Зрештою, це вже не вперше, коли лідер „Батьківщини“ не може остаточно визначитися, що їй ближче — Москва чи ЄС і НАТО. Бо вже не раз вона загравала з Путіним і діяла в інтересах Кремля. Наприклад, коли у 2008 році як глава Уряду не надала Віктору Ющенку належної підтримки в отриманні Плану дій щодо членства у НАТО під час Бухарестського саміту», — наголосив Артур Герасимов.

Представник «Європейської Солідарності» підозрює, що «союз з „Основою“ та виписана в програмі цієї партії позаблоковість і є втіленням „нового курсу“, який Тимошенко обіцяла ще перед президентськими виборами». «А позаблоковість — це і частина реваншу, якого прагнуть проросійські сили», — сказав лідер фракції.

Тому Артур Герасимов звернувся до Юлі Тимошенко з пропозицією: «Я можу підказати, як розвінчати наші песимістичні підозри. До 8 липня „Батьківщина“ ще може виключити зі своїх списків Сергія Таруту і заявити про свою однозначну позицію. То як, Юліє Володимирівно? Треба діяти!»

Схожі новини