Передплата 2024 ВЗ

ОБСЄ ухвалила резолюцію проти «Турецького потоку» і «Північного потоку-2»

  • 07.07.2019, 17:52
  • 875

Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прийняв резолюцію щодо енергетичної безпеки в Європі, де згадуються газопроводи «Північного потоку-2» і «Турецький потік».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію ОБСЄ на Youtube.

У документі резолюції вказані російські проекти, які визнані потенційним засобом економічного і політичного примусу залежних від поставок держав. Поправка про включення пункту, що стосується «Турецького потоку» і «Північного потоку-2», в резолюцію «Енергетична безпека в регіоні ОБСЄ» парламентарія Рути Милюте була запропонована американською делегацією.

Американський конгресмен Лі Зелдин заявив, що мова йде про зростання опори на один джерел енергоресурсів. З-за цього можуть постраждати їх партнери з Центральної та Східної Європи. Він пояснив, що «Турецький потік» підвищить здатність РФ виявляти вплив на інші країни, а це може привести до негативних наслідків.

«Ми думаємо, що демократичні інститути не можуть бути заручниками енергопостачань, пов'язаних з «Північним потоком-2» і «Турецьким потоком», — заявив Зелдин.

Схожі новини