Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маємо берегти українську церкву, бо вона закладає фундамент держави, про яку мріяли з козацьких часів, - Порошенко

  • 05.07.2019, 18:23
  • 644

Православна церква України, яка зараз зазнає атак проросійських реваншистів, користується беззаперечною підтримкою переважної більшості українців. Це дає нам наснаги захищати її і юридично – у судах, і законодавчо – під куполом Верховної Ради.

Про це п’ятий президент України, голова партії «Європейська Солідарність» заявив на зустрічі із духовенством у місті Заставна на Буковині, передає прес-служба партії.

«Поява Православної церкви України — це диво. Саме тому ми повинні нашу церкву берегти від брехні, гріха і зазіхань. Я тішуся вашою єдністю, велика подяка вам за те, що ви цю єдність зберігаєте. Народ з нами, правда з нами. Це — фундамент будівництва держави, про яку мріяли українці ще з козацьких часів», — наголосив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» зазначив, що інформаційні атаки на церкву — один з інструментів гібридної війни. Втім, це тільки зміцнює єдність Православної церкви України і посилює підтримку українців у боротьбі проти реваншу.

«За нами стоїть велика, можливо одна з найбільших православних націй — це дає нам нашу силу, а не гроші, храми і все таке інше», — підкреслив лідер партії Петро Порошенко.

Одержання Томосу можна порівняти хіба що з хрещенням Русі-України князем Володимиром Великим — наголосив Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. «Це історична подія, яка має відірвати Українську державу з цих кайданів столітніх, які тримали українську церкву в межах імперії, але тепер українська церква має виконувати свою місію: бути монолітом єдності української нації і держави, і майбутнє нації має захищати українська церква», — сказав він.

«Петре Олексійовичу, ви, як і князь Володимир, зробили неповторну справу! Я радію, що ви не виходили з політики», — наголосив владика Данило.

Схожі новини