Передплата 2024 «Добра кухня»

Коломойський хоче отримати від Кремля політичний захист, - експерт про заяву щодо "громадянського конфлікту" на Донбасі

  • 05.07.2019, 17:15
  • 512

Заява олігарха Ігоря Коломойського щодо "громадянського конфлікту" на Донбасі є спробою сформувати для себе політичний захист Кремля від справ, порушених проти нього в США.

Заява олігарха Ігоря Коломойського щодо «громадянського конфлікту» на Донбасі є спробою сформувати для себе політичний захист Кремля від справ, порушених проти нього в США.

Таку думку в ефірі «Прямого» висловив політолог Володимир Цибулько.

«Це такий відвертий хайп. І він зрозумілий, оскільки проти Коломойського американське правосуддя веде справи. І його переховування деякий час в Ізраїлі було для нього принизливою сторінкою. Йому довелося з рідної Женеви переїхати до невеличкого містечка в Ізраїлі», — сказав Цибулько.

Він зазначив, що спроба Ігоря Коломойського повернутися в публічне суспільство України — це форма торгів довкола тих справ, які веде проти нього американське правосуддя.

«Він пробує сформувати політичний захист для себе. І те, що він зараз абсолютно повторює один в один риторику кремлівської пропаганди, є свідченням того, що Коломойський пробує домовитися про „політичну парасольку“ ще й в Кремлі для себе. Тобто він пробує побудувати гру на протиставленні „Путін-Трамп, Росія-США“. Він не є аж такою фігурою, це його особиста гра, його его та особистий порятунок», — додав Цибулько.

Схожі новини