Передплата 2024 «Добра кухня»

«У Паши там сім’я, там батьки його»: Зеленський на представленні нового голови Донеччини розповів про родинні зв’язки з «ДНР»

  • 05.07.2019, 16:25
  • 1 177

Президент Володимир Зеленський у Краматорську представив нового голову Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка.

Церемонію представлення нового очільника Донеччини транслювали українські інформаційні телеканали, повідомляє Укрінформ.

«Хочу просто представити Павла Кириленка. Прошу любити і жалувати», — зазначив Зеленський.

Він також публічно підписав указ про призначення Павла Кириленка головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Водночас президент зауважив, що у ЗМІ вже з’явилася інформація про нібито службу брата Кириленка в так званій ДНР.

«Я бачив величезну кількість інформації з приводу того, що брат Паші (Павла Кириленка — ред.) працює десь, значить, у „ДНР“, служить і т.д. Я розумію, що йому незручно про це говорити, давайте я скажу. Ми всі розуміємо, що там живуть такі ж українці, як і ми, ми повинні це пам’ятати. Очевидно, що у Паши там сім’я, там батьки його», — розповів глава держави.

Зеленський зауважив, що батьки нового голови Донецької ОДА вважають себе українцями, але живуть на тимчасово окупованій території, бо «там їхня земля», й вони не хочуть нікуди переїжджати.

«А щодо брата, я знаю, для Паші це болюче питання, тому я взяв на себе сміливість це сказати: з братом людина не розмовляє з політичних розбіжностей», — запевнив Зеленський.

Він також додав, що сам Кириленко покинув не підконтрольну Україні територію з перших днів її окупації.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський указом від 5 липня № 482/2019 призначив Павла Олександровича Кириленка головою Донецької ОДА.

Схожі новини