Передплата 2024 «Добрий господар»

У ГПУ поки не планують викликати Ющенка на допит у справі про "Межигір’я"

  • 05.07.2019, 16:40
  • 527

Генеральна прокуратура наразі не бачить сенсу викликати на допит третього президента України Віктора Ющенка в рамках справи про привласнення державного комплексу "Межигір’я".

Про це розповів начальник другого слідчого відділу управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Радіонов, передає УНН.

«Останній раз, коли він (Віктор Ющенко — ред.) викликався для вручення повідомлення про підозру, йому також, серед іншого, було запропоновано дати свідчення щодо обставин, викладених в повідомленні про підозру. Наразі він відмовився, посилаючись на статтю 63 Конституції. Від нього наразі готовності давати такі свідчення немає. Просто так викликати людину кожен тиждень і питати, чи вона хоче нам сказати щось зараз, не бачу сенсу, бо це виглядатиме як цькування. Ми не вдаємося до таких заходів», — сказав співрозмовник.

Він зауважив, що слідство не виходить за рамки розслідування провадження та не переходить на особистості. На питання про те, чи були інші посадовці викликані на допит в рамках згаданої справи, він відповів: «Звісно».

«Багато осіб. Починаючи від народних депутатів, колишніх і нинішніх керівників і державного управління справами. Наразі не хотів би розголошувати. Після скерування справи в суд ми додамо перелік осіб, від яких хочемо почути свідчення в судовому засіданні. Відповідно, ви зможете це побачити», — повідомив Радіонов.

Нагадаємо, у червні Генеральна прокуратура України повідомила про підозру третьому президенту України Віктору Ющенкуу зловживанні службовим становищем та заволодінні державним комплексом «Межигір'я».

ГПУ вже надіслала до суду клопотання щодо арешту майна, яке належить Ющенку.

Схожі новини