Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Moody's погіршило прогноз для банків України

  • 05.07.2019, 13:46
  • 556

Ризики в банківській системі країни пов'язані з ростом споживчого кредитування, повідомило агентство.

Аналітики Moody's дали новий прогноз для української банківської системи.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило прогноз банківської системи України на «стабільний» з «позитивного», вказавши на ризики, пов'язані з ростом споживчого кредитування. Про це повідомляє Reuters.

«Швидко зростаючі споживчі кредити створять ризики для якості активів у довгостроковій перспективі», — сказав аналітик Лев Дорф.

Moody's не чекає дефолтів за споживчими кредитами у найближчі рік-півтора на тлі збільшення доходів домогосподарств. Проте агентство попереджає, що подальше швидке зростання цього виду кредитування може негативно вплинути на якість банківських активів за спадаючих темпів економічного зростання.

За оцінками Moody's, питома вага проблемних кредитів у банківській системі України знизиться до 54% ​​до кінця 2020 року з 69% в кінці 2018 року завдяки активізації кредитування та списанню старих кредитних боргів.

У повідомленні Moody's йдеться, що стабільність української економіки і фінансової системи буде залежати від здатності Києва продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Схожі новини