Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін вимагає скасувати "указ Порошенка", щодо економічної блокади окупованого Донбасу

  • 05.07.2019, 09:14
  • 493

Президент Росії наголосив, що мінські угоди вимагають повного відновлення відносин між Донбасом і Україною. Але Володимир Путін вважає, що для цього спершу необхідно скасувати "указ колишнього президента Петра Порошенка", який організував блокаду регіону.

Таку заяву він озвучив на зустрічі з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, передає «24 канал».

Президент РФ заявив, що «указ колишнього президента Порошенка» про блокаду Донбасу суперечить мінським угодам. «Не можна весь час вимагати від Росії виконання, скажімо, тих же Мінських угод в тій частині, яка від нас взагалі ніяк не залежить. Мінські угоди вимагають, наприклад, повного відновлення економічних відносин Донбасу і України», — запевнив Путін.

Зазначимо, що 1 липня речник Путіна заявив, що той готовий зустрітися з Зеленським, але спершу хоче зрозуміти «політику і стратегічну лінію» українського президента. Глава Кремля також переконаний, що важливими є конкретні домовленості, які будуть досягнуті.

Окрім того, Путін хоче, щоб президент України вів прямі переговори з ватажками проросійських бойовиків на Донбасі і не називав їх «сепаратистами». Натомість у Зеленського відповіли У Зеленського відповіли на зухвалу умову Путіна для початку діалогу, що «слова Зеленського про «сепаратистів» на Донбасі стосуються не жителів регіону, а ватажків проросійських бойовиків у «ДНР» і «ЛНР».

Важливо! Україна офіційно не веде і ніколи не вела прямі переговори з лідерами і представниками проросійських бойовиків Донбасу. Окупантів повністю контролює Росія: забезпечує зброєю, відсилає військових на Схід України та роздає місцевим жителям російські паспорти. Тому, розмовляти про ситуацію на Донбасі потрібно з Кремлем, а не з його маріонетками.

Схожі новини