Передплата 2024 ВЗ

Війна на Донбасі: бойовики обстрілювали 30 разів, один військовий загинув, ще шестеро постраждали

  • 05.07.2019, 08:13
  • 289

Впродовж минулої доби, 4 липня збройні формування Російської Федерації 30 разів порушили режим припинення вогню. З них 11 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометі різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» зафіксували 16 обстрілів позицій Об’єднаних сил: біля Опитного, Лебединського, Березового, Пісків, Авдіївки, Водяного, Мар’їнки, Красногорівки та Широкиного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» позиції військових обстріляли 14 разів: поблизу Новгородського, Кримського, Новотошківського, Луганського, Попасної, Новолуганського, Південного, Хутора Вільного та Золотого-4.

В результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець загинув, три — отримали поранення та ще троє — бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки 4 липня двох окупантів знищено та одного поранено.

Від початку поточної доби ворог 6 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» ворог здійснив чотири обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Водяне — зі стрілецької зброї; околиці Богданівки — з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; неподалік Новотроїцького — з протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету; в районі населеного пункту Миколаївка — з великокаліберного кулемету.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» позиції наших захисників були обстріляні два рази: неподалік населеного пункту Кримське — з мінометів калібру 82 мм; поблизу Новотошківського — з протитанкового ракетного комплексу та протитанкового гранатомету.

Схожі новини