Передплата 2024 «Добра кухня»

На переїзд Зеленського в Український дім потрібно 300 мільйонів гривень

  • 04.07.2019, 17:15
  • 436

Попередня вартість ревіталізації будівлі Українського дому в Києві під новий Офіс президента Володимира Зеленського може коштувати більш як 300 млн грн, усі узгодження проекту триватимуть близько місяця, будівельні роботи - 6-10 місяців, вважає засновник 33ВY Architecture Іван Юнаков, який виступив співавтором проекту .

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Загалом команда працює близько двох місяців, по суті, ми готуємо технічне завдання для того, щоб проектний інститут, який має доступ до секретної інформації, зміг зробити проект за техзавданням… З урахуванням того, що багато роботи вже зроблено, думаю, цілком реально за один місяць це зробити (пройти всі узгодження — ред) і вийти на будівельний майданчик», — повідомив Юнаков журналістам під час презентації концепції нового офісу президента в середу ввечері.

За його словами, спираючись на затверджену Мінрегіоном вартість реконструкції адміністративних будівель, вартість майбутніх робіт може становити близько 300 млн грн, однак «остаточна сума буде відома після врахування вартості всієї інженерії».

«При нормальному фінансуванні терміни реалізації триватимуть 6−10 місяців. Основне завдання — демонтувати і винести інженерне обладнання, зробити підземний паркінг», — повідомив він, додавши, що в рамках проекту також буде добудовано невелику одноповерхову скляну будівлю, де розмістяться центр прийому громадян та інформаційний центр.

Загалом проект Офісу президента розраховано на 500 робочих місць. У планах — облаштувати ландшафтну зону і запустити оновлений фонтан.

«У приміщеннях зі старим радянським інженерним обладнанням, які займають майже 4 тис. кв. м, буде зроблено підземний паркінг на 100 машиномісць. Також буде прибудовано паркінг для відвідувачів на 34 машиномісця… У центрі атріуму планується звести скульптуру сучасного мистецтва, ми поставили (на візуалізації — ІФ) звичайне дерево, але його там не буде», — повідомив Юнаков.

Крім того, за його словами, інфраструктура офісу включатиме спортзали, конференц-зали та public space — два поверхи працюватимуть за принципом коворкінгу.

«Для того, щоб туди потрапити, потрібно буде пройти певну реєстрацію, але, думаю, не дуже складну. Там же будуть кафе і ресторан, які обслуговуватимуть коворкінг і працівників офісу», — повідомив архітектор.

Згідно з проектом, два поверхи відведено для апарату президента, а кабінет Зеленського розміститься на четвертому поверсі.

Схожі новини