Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибори у Раду: "Слуга народу" втрачає позиції, партія Порошенка вийшла на третє місце, опублікований новий рейтинг

  • 04.07.2019, 16:13
  • 1 181

Наразі п'ять політичних партій долають 5% прохідний бар'єр і мають шанс потрапити до Верховної ради 9 скликання.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 29 червня — 3 липня, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 42,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Також, наразі, долають прохідний бар’єр партія «Опозиційна платформа — За життя» (13,4%), партія «Європейська Солідарність» (8,3%), партія «Голос» (7,2%) та «Батьківщина» (7,2%).

Крім того, партію «Сила і честь» готові підтримати 3,8%, «Опозиційний блок» — 3,1%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — 2,8%, партії «Громадянська позиція» та Радикальну партію — по 2,4%, партію ВО «Свобода» — 2,3%.

Повідомляється, що рейтинг інших політичних сил — менше 2%.

Опитування було проведено серед населення України від 18 років і старше, методом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.

Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Нагадаємо, вибори до Верховної ради повинні відбутися 21 липня.

Згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг» від 20−24 червня, партію «Слуга народу» підтримували 45,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Також прохідний бар’єр долають «Опозиційна платформа — За життя» (12,1%), партія «Голос» (8,4%), «Європейська Солідарність» (7,2%) та «Батьківщина» (7,0%).

Директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович заявив, що у президентській партії «Слуга народу» фіксується падіння рейтингу, проте воно не критичне.