Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Задумані на Івана Купала бажання обов’язково здійсняться

Найправдивіші ворожіння у ніч з 6 на 7 липня

День Івана Купала — чудове романтичне літнє свято, присвячене слов’янським традиціям, вшануванню стихій сонця, води, трав і квітів, а також молодості та любові. Цей період наповнений магією і красивими стародавніми обрядами, в яких переплелися християнські і поганські традиції.

Свято настане в ніч з 6 на 7 липня. Саме цей час з давніх-давен вважа­ють більш вдалим для різного роду ворожінь, а вимовлені змови і бажання, задумані на Івана Купала, обов’язково здійснюються.

У цей час навіть квіти і трави набувають магічної сили і цілющих властивостей. А взаємодія енергій сонця, вогню і води дає людям можливість знайти відповіді на за­питання, що їх цікавлять. Саме в ніч на Іва­на Купала цвіте папороть, але побачити її може не кожен. Однак той, кому все ж таки пощастить знайти і зірвати цю чарівну квіт­ку, знайде дар бачити заховані скарби і на­віть вгадувати майбутнє. А ще на Івана Ку­пала є можливість поворожити і дізнатися свою долю.

Ворожіння біля багаття

У ніч на Івана Купала розводять високе святкове багаття, а потім стрибають че­рез нього, щоб очиститися, оздоровитися і навіть поворожити. Закохані пари трима­ються за руки. Суть ворожіння полягає у тому, щоб стрибнути, не роз’єднавши рук з коханим. Тоді на закоханих чекає довге і щасливе спільне життя.

Ворожіння з віночком

Вдень перед магічною ніччю дівчата збирають польові квіти і трави, плетуть з них вінки і прикрашають себе і своїх коха­них. Коли сонце ховається за горизонт, за­гадують бажання, думають про судженого і спускають вінок на воду. Важливо уваж­но стежити за вінком: якщо він далеко по­плив за течією, бажання здійсниться або ж дівчина вдало і скоро вийде заміж. Якщо вінок зупинився біля берега — це значить, що бажання не збудеться, або ж дівчині не варто сподіватися на весілля цього року. І дуже поганий знак, якщо вінок потонув.

Ворожіння за колами на воді

Увечері, коли заходить сонце, треба набрати в якусь посудину води і загадати бажання. Потім потрібно тихенько сказа­ти його і кинути у воду камінчик. Важливо уважно порахувати кола, які пішли по воді. Парне число хвиль свідчить про те, що ба­жання збудеться, а непарне — про проти­лежне.

Ворожіння за снами

На заході сонця напередодні Івана Ку­пала треба зібрати сім різних квіток, по­класти їх під подушку і загадати бажання. Вночі на Івана Купала обов’язково при­сниться віщий сон.

Ворожіння на травах

Опівночі потрібно загадати запові­тне бажання, а потім, не рахуючи, зірва­ти пучок трави і покласти його під подуш­ку. Прокинувшись вранці, перерахуйте, скільки стеблинок рослин було зірвано. Якщо у вас під подушкою виявилося рів­но 12 видів рослин, значить, бажання збу­деться. Якщо квітів виявиться менше — за­думане не здійсниться.

Схожі новини