Передплата 2024 «Добра кухня»

У Канаду не пускатимуть українців з російськими паспортами, виданими на окупованому Донбасі

  • 03.07.2019, 10:58
  • 455

Канада не буде видавати в'їзні візи жителям окремих районів Донецької та Луганської областей, які отримали російські паспорти.

Про це повідомила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд в рамках Третьої конференції щодо реформ в Україні, передає телеканал «Прямий».

За словами Фріланд, вона розглядає видачу російських паспортів мешканцям окупованої Росією частини Донбасу як акт агресії проти України й Канада це засуджує.

«Але одного засудження тут недостатньо, тому ми вважаємо ці паспорти недійсними», — сказала глава МЗС.

Фріланд додала, що мешканці окупованих територій Донбасу можуть подавати заявки на візи і відвідати Канаду зі своїми українськими паспортами.

Раніше Євросоюз заявив про готовність не визнавати паспорти Росії, які були видані у ОРДЛО.

Нагадаємо, Росія спростила отримання російського громадянства для мешканців окупованого Донбасу.

Дії Кремля викликали широкий резонанс як в Україні, так і поза її межами. Президент України Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів не допустити найгіршого сценарію, жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади.

Зі свого боку міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав українських громадян, які перебувають в окупованих частинах Донецької та Луганської області не приймати російські паспорти.

Втім, президент Росії Володимир Путін заявив, що в Москві думають про те, щоб поширити спрощену процедуру видачі паспортів РФ на громадян України.

Схожі новини