Передплата 2024 ВЗ

На Майдані збирають акцію протесту через останні рішення ЦВК: партія ЄС закликає долучатись

  • 02.07.2019, 19:32
  • 1 391

На Майдані Незалежності у Києві у вівторок ввечері планують провести протестну акцію через рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами в нардепи екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомляє «Українська правда».

Зокрема, повідомлення про зустріч на Майдані написав активіст Роман Синіцин у своєму Facebook.

«Російського пропагандиста Шарія та шістку Януковича Клюєва зареєстровано кандидатами в депутати. Зареєстрували, хоча вони не жили останні 5 років в Україні і по закону взагалі не мали жодних шансів бути зареєстрованими. А в цей час з тюрем випускають терористів та вбивць небесної сотні», — написав він.

«Я цього терпіти не збираюсь. О 20:00 ті, кому не байдуже, виходять на Майдан. Якщо ви з нами — робіть репост і приходьте. Байдуже за кого ви, за Порошенка, за Вакарчука, за Тимошенко, за Ляшка чи Зеленського. Головне, щоб ви були за Україну», — додав Синіцин.

Про рішення долучитись до акції протесту заявили і у партії «Європейська Солідарність».

«Ми за Україну! Ми за її європейське майбутнє! І тільки спільними зусиллями ми можемо протистояти цьому повзучому проросійському реваншу. Наша команда приєднується до акції. О 20:00 на Майдані», — повідомив у Facebook лідер партії Петро Порошенко.

Станом на 18:30 пост Синіцина поширили півтори тисячі разів.

Також про участь в акції написали нардеп Мустафа Найєм і його брат Масі.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія у віторок зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від «Партії регіонів» і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва. Також ЦВК зареєструвала російського пропагандиста Анатолія Шарія.

Схожі новини