Передплата 2024 «Добра кухня»

«Людина щодня вживає близько п’ять грамів пластику...»

Львів’яни вдруге живуть без поліетилену. Наразі лише в рамках акції

Стартував другий етап просвітницької кампанії «Без поліетилену». У супермаркетах зменшено використання одноразових поліетиленових пакетів, натомість покупцям пропонують екосумки, паперові пакети. До акції приєдналися дев’ять торгових мереж міста Лева.

Як зазначила директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів України Світлана Гринчук, людина щодня вживає близько п’ять грамів пластику — з водою, продуктами, дихаючи повітрям. Це дуже проблемно, адже мікропластик негативно впливає на багато процесів у нашому організмі.

«Тому ми повинні робити все можливе, щоб зменшити вплив пластику на навколишнє середовище, — відзначила чиновниця. — Одноразові поліетиленові пакети завдають неабиякої шкоди довкіллю. У середньому тривалість використання поліетиленового пакету складає 20−30 хвилин, проте в довкіллі чи на сміттєзвалищі він „проживе“ ще кількасот років. Поліетиленові пакети зроблені з невідновлюваних ресурсів і впливають на зміну клімату».

З досьє «ВЗ»

У листопаді 2018 року виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про обмеження використання поліетиленових пакетів. Мерія спільно із Zero Waste Lviv розпочала просвітницьку кампанію «Без поліетилену». Першим із низки заходів кампанії був День без поліетилену у супермаркетах міста — 9 квітня 2019 року.

Підпис. Покупці набирають крупи у добротні паперові екопакети.

Схожі новини