Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сміттєвий завод обіцяють будувати уже у серпні

З липня Львівська міська рада повернула собі від Львівської ОДА функції з вивезення твердих побутових відходів. Перші дні роботи мерії виявилися “без зауважень”, контейнери не були забиті сміттям. Тим часом, міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що з серпня-вересня цього року у місті на вулиці Пластовій, 11 почнуть зводити сміттєпереробний завод. Це буде перший в Україні сучасний  комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів.

«Європейський банк реконструкції та розвитку дав фінальне рішення щодо п’яти компаній, які зараз між собою будуть змагатися стосовно за право будувати завод. Кожна з тих компаній збудувала багато заводів в ЄС. Очікуємо, що серпень-вересень вже почнуться перші підготовчі роботи на ділянці, цього року приступаємо до повноцінного будівництва заводу. У сусідній Польщі уже працюють 150 таких заводів».

Технологія заводу передбачатиме сортування сухих та вологих відходів, вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття. Сміттєвий завод на Пластовій, 11 спорудять з трьох бюджетів. 25 мільйонів євро кредиту — від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро — грант від екологічних фондів. Внесок міста— 6,75 мільйона євро.

Схожі новини