Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від шейха Дубая втекла дружина: негаразди в родині прем'єр-міністра ОАЕ спричинили дипломатичний скандал

  • 02.07.2019, 10:32
  • 1 432

У будинку у прем'єр-міністра ОАЕ, правителя емірату Дубай шейха Мохаммеда бен Рашид Аль Мактума – грандіозний скандал. Від нього втекла його середня дружина, прихопивши 11-річну дочку і 7-річного сина, а також 31 млн фунтів стерлінгів (близько 39 млн доларів) на забезпечення «нового життя».

Як повідомляє «Сегодня» із посиланням на британський таблоїд The ​​Sun, принцеса Хайя бинт аль-Хусейн з лютого не з'являлася на публіці, а потім стало відомо, що вона поїхала з дітьми до Німеччини. За інформацією таблоїду, жінка, яка є рідною сестрою короля Йорданії Абдалли II, запросила притулок і подала документи на розлучення з шейхом, з яким одружилася у 2004 році.

Втеча принцеси спричинила дипломатичну кризу між ОАЕ та Німеччиною, стверджує Sun. Шейх звертався до німецької влади з вимогою видати його дружину і дітей, однак йому відмовили.

За наявною інформацією, рік тому, в лютому, від шейха намагалася втекти його 32-річна дочка Латіфа бинт Мухаммед Аль Мактум, яка готувала втечу разом з тренером з капоейру і французьким морським інженером кілька років. Їй за допомогою друзів вдалося доїхати до Оману, там пересісти на гідроцикл, а потім на яхту, яка попрямувала в бік Гоа (Індія), але берегова охорона Індії повернула її назад. Перед втечею Латіфа записала відеозвернення, де поскаржилася на життя в ув'язненні без права на вільний вибір і на те, що батько піклується тільки про свій імідж. Нині місцезнаходження дочки шейха невідомо. Правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від влади ОАЕ повідомити про місцезнаходження Латіфи, адже після того, як її втечу було попереджено арабською владою, від неї не надходило жодної інформації. Проте її родичі стверджують, що вона перебуває серед членів родини у безпеці.

Принцесі Хайї допоміг втекти німецький дипломат. Зараз вона, за непідтвердженими даними, живе у Лондоні (Велика Британія), де у неї є свій особняк.

Схожі новини