Передплата 2024 «Добра кухня»

Протести у Гонконзі: від скандального закону про екстрадицію відмовились

  • 02.07.2019, 09:12
  • 601

Прем'єр-міністр Гонконга Керрі Лем у вівторок, 2 липня, заявила про відмову від закону про екстрадицію, який викликав протести.

Про це пише Deutsche Welle.

Наголошується, що законопроект більше не буде вноситися в Законодавчу раду. Раніше прем'єр-міністр особисто вибачилася перед активістами через суперечності в законопроекті і підкреслила, що уряд не стане відновлювати його обговорення, так що він автоматично буде знятий з порядку денного в липні 2020 року.

Закон про екстрадицію дозволив би владі Гонконгу екстрадувати в Китай тих, кого в Пекіні вважають винними у якомусь злочині. До недавнього часу влада Гонконгу відмовлялися видавати своїх громадян материковому Китаю через підозри в упередженості суддів, а також широкого застосування тортур і страти.

Як відомо, висунення законопроекту урядом Гонконгу викликало численні демонстрації.

Нагадаємо, в Гонконзі 16 червня кілька тисяч чоловік вийшли на акцію протесту, вимагаючи відставки глави адміністрації Керрі Лам через скандальний законопроект про екстрадицію.

Вчора, 1 липня, протести посилилися. Демонстранти захопили будівлю місцевого парламенту. Поліція їх розігнала, застосувавши сльозогінний газ. Поранення отримали кілька людей.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень