Передплата 2024 ВЗ

Секретар РНБО Данилюк проти запровадження візового режиму з Росією

  • 01.07.2019, 14:52
  • 923

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк виступив проти запровадження візового режиму з Росією.

Як повідомляє «Громадське», про це він заявив в інтерв’ю виданню LB.ua.

Данилюк переконаний, що зараз немає такої необхідності.

«Я не бачу зараз такої необхідності. Що це дасть? Якщо буде політичне рішення — будемо його аналізувати, що дасть практичне його застосування», — зазначив він.

Водночас Данилюк вважає доцільним продовження українських санкцій проти РФ та перегляд списків тих, проти кого застосовують обмеження.

«Якщо ми хочемо, щоб Європа і США продовжували свої санкції, ми зобов’язані робити це самі. Тим більше, що у нас є розбіжності в прізвищах, як, наприклад, по Ротенбергу. Проти одного з найближчих людей Путіна, який будував Кримський міст, ввели санкції всі, крім нас. Ми вдали, що букву „р“ не виговорюємо», — зазначив він.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін неодноразово заявляв, що Україні потрібен біометричний контроль на кордоні з Росією для контролю всіх, хто в’їжджає на територію держави.

Крім того, Голова Служби безпеки України Василь Грицак виступив за візовий режим з Росією. Це була його особиста позиція.

У червні 2017-го глава Мін’юсту України Павло Петренко заявив, що юридичні механізми для впровадження візового режиму з Росією готові.

Також тогочасний Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявляв, що візовий режим з Російською Федерацією потрібно ввести якомога скоріше. У Москві обіцяли дзеркальну відповідь у разі, якщо Київ запровадить візовий режим з Росією.

Схожі новини