Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фінляндія почала головування в Раді ЄС

  • 01.07.2019, 11:50
  • 420

Фінляндія втретє взяла на себе головування в ЄС, яке починається в понеділок і триватиме до кінця 2019 року.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Фінляндія, яка взяла на себе цей термін від Румунії, зосередиться на Brexit, міграції на Західних Балканах, а також на проблемі клімату.

Пріоритетними напрямками президентства Фінляндії є зміцнення загальних цінностей і верховенства права, підвищення конкурентоспроможності та соціальної привабливості ЄС, зміцнення позиції ЄС як світового лідера у сфері кліматичних заходів та гарантування всебічної безпеки громадян.

«ЄС повинен сприяти багатостороннім рішенням і посилювати свій внесок в запобігання конфліктам», — йдеться в програмі фінського головування.

«Настав час дати оцінку стратегії внутрішньої безпеки ЄС, щоб визначити її сильні аспекти та аспекти, які слід розвивати. Необхідно ідентифікувати нові загрози для внутрішньої безпеки, щоб підсилити можливості ЄС реагувати на них. В ході цієї оцінки потрібно нагадати, що внутрішня і зовнішня безпека все більш і більш пов'язані. ЄС повинен підготуватися протистояти єдиним фронтом майбутнім загрозам», — зазначають у Фінляндії.

Головування в Раді Є С здійснюється по черзі кожною державою-членом на термін шість місяців. У цей піврічний період відповідна країна Євросоюзу головує на засіданнях рад різного профілю, крім Ради Є С із закордонних справ, веде підготовку й обговорення з Єврокомісією і Європарламентом законопроєктів ЄС, та організовує різні заходи.

Хорватія візьме на себе головування в ЄС на початку 2020 року.

Схожі новини